ADI BULBOACĂ

FOTOGRAFIE DE SPECTACOL

Având peste 1000 de spectacole fotografiate la activ, Adi este unul dintre cei mai cunoscuți și experimentați fotografi de spectacol din România. 

Citește interviul nostru cu Adi aici.

HAJDU TAMÁS

FOTOGRAFIE DE STRADĂ

Hajdu Tamás este veterinar și fotograf în Baia Mare, România. Fotografia lui este ironică și ludică, dar în același timp dramatică. De-a lungul timpului a avut mai multe expoziții, a câștigat o serie de concursuri foto și fotografiile lui au fost incluse în reviste foto românești și internaționale.

 

Puteți vedea câteva din proiectele sale foto și din articole aici.

ANDREI PĂCURARU

FOTOGRAFIE DE ARHITECTURĂ

Andrei este un fotograf profesionist experimentat. A învățat fotografie fiind ucenicul lui Dan Beșliu. Pe lângă meseria de fotograf, lui Andrei îi place să predea și are un rol activ în Școala de Fotografie Freelancer și inițativa educațională Imago. De asemenea, este unul dintre fondatorii ANAV (Asociația Națională pentru Arte Vizuale Contemporane).

CRISTIAN CRISBĂȘAN

PORTRET ÎN LUMINĂ NATURALĂ

Cristian Crisbășan nu este fotograful care să caute „lucrurile frumoase”. Căutând adesea să iasă din zona de confort, portretele și nudurile lui sunt oneste și provocatoare. „The New Erotic Photography” și „The Big Book of Pussy” (publicate de TASCHEN) sunt doar două albume de artă în care i-au fost publicate fotografiile. Nu crede că este nevoie de aparatură extravagantă de iluminat pentru a face fotografie; sau, în cuvintele lui David Bailey pe care Cristi adesea le împărtășește ca motto, „I’m happy with (…) any fucking light that’s there”.
Un interviu cu Cristian puteți citi aici.

SILVIU GHEȚIE

FOTOGRAFIE DE STRADĂ

Silviu Gheție fotografiază de obicei pe străzile din Baia Mare, unde locuiește în prezent. Dar a mers până la Bruxelles, Teheran și Madrid pentru a expune, până în Peninsula Antarctică pentru a fotografia pinguinii și prin țară ca fotograf de platou pentru filme ca „Aferim!” sau „Eu când vreau să fluier, fluier”. Tragismul și hilarul merg mână în mână în fotografiile lui.
Mai multe despre Silviu puteți citi în interviul de aici.

ALINA UŞURELU

FOTOGRAFIE DE DANS ŞI FOTOGRAFIE ANALOG

Artistă multimedia. Foloseşte imaginea, corpul şi vocea ca să deschidă uşi către lumi nevăzute. Îşi caută mereu aparatul de fotografiat în vise atunci când descopăre imagini pe care vrea să şi le amintească şi îi place să blureze graniţele dintre medii. 

CORNEL LAZIA

ACOPERIŞURI | PORTRET

Cornel a trecut de la fotografie de concert la cea de modă, de la fotografie comercială la peisaje urbane artistice. Este cu adevărat un fotograf cu experiență, unul dintre cei mai apreciați fotografi români. 

Citește interviul nostru cu Cornel aici.

IONUȚ STAICU

BEAUTY 

Ionuț "prinde" frumusețea în fotografii din 1999. Este unul din fotografii noștri de modă de top și a lucrat cu publicații  și brand-uri de modă de renume. 

IOANA MOLDOVAN

FOTOGRAFIE DOCUMENTARĂ

Ioana Moldovan este genul de fotograf care nu doar „fură” cadre, ci își alocă timp să cunoască universul vieților celor pe care îi surprinde în imagini. Ca fotojurnalistă colaborează cu publicații ca documentaria.ro, LensCulture, The New York Times sau Al Jazeera English. În ultimul timp a documentat vizual zone de conflict, proteste și minorități etnice, religioase și sexuale.
Citește mai mult despre Ioana în interviul de aici.

CRISTINA IRIAN

PHOTO STORYTELLING

Proiectele foto ale Cristinei Irian se situează la granița dintre fotografie și antropologie. A participat la peste douăzeci de expoziții în România și în străinătate și este pasionată de fotografia contemporană artistică dar și de recuperare istorică prin mijloace vizuale. Absolventă a Școlii de Fotografie „Fotopoetica” sub îndrumarea prof. Francisc Mraz, este totodată unul dintre fondatorii Asociației OMNIA PHOTO.

HORIA MANOLACHE

FOTOGRAFIE DE PORTRET ÎN SERIE

Horia a petrecut doi ani într-o universitate tehnică până când a decis în cele din urmă să-și urmeze instinctul de artist și să caute un sens și un mod de auto-exprimare. Câțiva ani mai târziu, a obținut diploma de licență în film și a urmat o diplomă de masterat la Academia de Artă din San Francisco. La San Francisco, în timpul studiilor, a creat mai multe serii de fotografii care i-au adus primele sale premii majore de fotografie. Lucrările sale au fost văzute în mai multe expoziții de grup sau solo la Florența Bienalle, Galeria Rayko, Galeria Alchemia, Galeria 4x5, Espace Beaurepaire, Le Magasin de Jouets Galerie (în timpul Arles Photo Festival), Galeria Photoplace, De Young Museum San Francisco, France Cultural Centru (Thailanda).