logo_edited_edited.png

Walk & Shoot Expo

I-am invitat pe Ioana Moldovan, Adrian Bulboacă şi Alina Uşurelu să îi fotografieze şi să stea de vorbă cu ei. Ei sunt oamenii care au pus la cale spectacolele APR [Adoraţie Performanceului Radical] şi Aleea Stereotipurilor - un spectacol marca Playhood - Studiourile Ferentari.

 


Mai jos găsiţi fotografiile realizate de Ioana Moldovan şi Adrian Bulboacă. Fiecare fotografie are în descriere un material audio realizat de Alina Uşurelu unde puteţi afla mai multe despre cine sunt aceşti oameni frumoşi.
Cele două spectacole selectate fac parte din Festivalul de Arte Performative - Caleido 2021.

poster general festival.png

Când/ unde

21 - 30 mai, București

parțial la unteatru 

parțial on-line

Ce

un atelier pentru copii, unul pentru adolescenți și opt pentru adulți

Și mai ce

discuții, portofolio reviews, târg de fotografie de autor, concurs pentru participanți, expoziție

Cine

Lazia, Moldovan, Bulboacă, Crisbășan, Manolache, Irian, Retinschi, Gâlmeanu ș.a.m.d.

 

Am ales să vorbim despre scenă - ce se întâmplă în spatele ei, în fața ei, oamenii de pe scenă și oamenii din public - având în vedere hiatusul scenei în viața noastră de mai bine de 1 an. Walk & Shoot Fest 2021 va oferi aceste priviri intime și cât se poate de sincere asupra vieții artistice și a vieții evenimentelor din această perioadă prin intermediul atelierelor foto și al proiectelor foto transformate în expoziții.  Adi Bulboacă, Alina Ușurelu, Andrei Păcuraru, Cristian Crisbășan, Cornel Lazia, Horia Manolache, Ioana Moldovan, Ionuț Staicu, Jack Thompson și Silviu Gheție vor fi coordonatorii foto, fiecare ghidând participanții prin momente importante pentru „scenă” precum documentarea fotografică a artiștilor din spatele scenei, fotografii de portret cu personaje de pe scenă dar și cu actorii care întruchipează personajele, fotografii de la înălțime cu locul scenei, fotografii din fața scenei ș.a.m.d. - toate realizate în cadrul Festivalul de Arte Performative Caleido (ambele festivaluri fiind parte din proiectul Dialog). Scena, ca personaj colectiv și metaforă pentru evenimente culturale trebuie să revină în fața ochilor noștri pentru a ne da seama cât de dor ne-a fost de ea și cât de importantă este, de fapt, în viața noastră. “ 

Andreea Irina Leu - co-fondator al brandului Walk & Shoot