logo_edited_edited.png

Walk & Shoot a început în 2016 ca un workshop de fotografie și explorare a diversității Bucureștiului. Comunitatea Walk & Shoot cuprinde pasionați de fotografie, fotografi și oameni interesați de București. În 2018, Walk & Shoot capătă un makeover și se împarte în două tipuri diferite de experiențe:

 

*Experiența Walk este croită pe tiparul fostului workshop și presupune o plimbare de câteva ore printr-un cartier bucureștean, cu povestitor și facilitator foto. Tema foto a atelierului este povestea, fie ea fotoreportaj, serie sau pur și simplu o înlănțuire de imagini care să completeze un puzzle. Fotograful facilitator explică, îndrumă, ajută. În decursul plimbării, povestitorul – un bun cunoscător al cartierului – relatează istorii și anecdote, ghidând grupul prin cartier. Pe drum vom avea cel puțin o întâlnire cu un locuitor al cartierului care pe de o parte ne va povesti despre viața de acolo și pe de altă parte va deveni subiect foto

 

*Experiența Shoot cuprinde ateliere de o zi care abordează și aprofundează genuri fotografice. Încep de dimineața cu o sesiune de teorie și introducere în genul respectiv de fotografie, apoi urmează aproximativ 8 ore de ședințe foto și se termină cu o discuție constructivă despre fotografiile realizate pe parcursul zilei, variante de post procesare și posibilități de dezvoltare în domeniu.

 

De ce: Pentru că avem super puterea de a crea povești, pentru că avem o tonă de documentare despre București și comunitățile orașului, pentru că ne-am plictisit de atelierele foto în studio sau de turele de fotografie de stradă cu câte 20 de oameni, pentru că avem acces la locuri și oameni care merită și mai cunoscuți, pentru că lucrăm cu unii dintre cei mai tari fotografi români, pentru că vrem și știm să oferim experiențe “out of the box”, pentru că vrem să oferim o alternativă serioasă oricărui pasionat de fotografie, fie amator sau profesionist.

 

Ce nu facem: Nu dăm diplome, nu pretindem că vei învăța fotografie după un atelier, nu regizăm tot astfel încât toți participanții să facă același set de poze “bune”, nu te ținem la prezentări teoretice de jumătate de zi și nu facem push de vânzări pentru nimeni.

 

Ce promitem: Indiferent că vei alege un Walk sau un Shoot, îți promitem că vei descoperi o experință foto cum n-ai mai întâlnit, că vei pleca după atelier cu informații pe bune despre fotografie, că vei cunoște oameni mișto care îți împărtășesc pasiunile, că odată intrat în comunitatea Walk & Shoot ne vom pune toate resursele la înaintare pentru a te ajuta în parcursul fotografic.

 

 

Walk & Shoot este o comunitate de oameni pasionați de fotografie, de povești, de București.